El 18 de novembre s’inaugura l’exposició sobre Gaudí del MNAC

12-11-2021

El 18 de novembre a les 18 h, el Museu Nacional d'Art de Catalunya dona el tret de sortida de l’exposició sobre la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí, amb una conferència inaugural del professor i comissari de la mostra, Juan José Lahuerta.

L’exposició, que organitzen conjuntament el MNAC i el Musée d’Orsay de París, es podrà visitar a Barcelona des del 19 de novembre de 2021 i fins al 6 de març de 2022. Posteriorment, viatjarà a París on es podrà veure del 14 de març al 17 de juliol de 2022.

Aquesta exposició oferirà una nova visió de l’artista com a figura única, però no aïllada, i situarà l’obra de Gaudí en el seu context local i internacional; mirarà de crear una dialèctica entre l’obra gaudiniana i la d’altres creadors contemporanis, sigui en l’àmbit del disseny, de l’arquitectura, de l’art o de la cultura en general. Evocarà l’entorn social, polític i econòmic de la Barcelona de la fi del segle XIX i principis del XX, de la qual Gaudí és un dels grans protagonistes i sens dubte, el màxim intèrpret.

El Consorci de la Colònia Güell ha col·laborat en l’organització d’aquesta exposició amb la cessió d’algunes peces de les restes de material d’obra que Gaudí havia d’utilitzar per a la construcció de l’església de la Colònia Güell, però que en abandonar la seva construcció van quedar dipositades al voltant de la Cripta i ara conformen el nou jardí arquitectònic de la Cripta de la Colònia Güell.

Concretament, els materials cedits i que es podran veure en l’exposició són sis peces de basalt, 3 bases, 2 fustos i 1 capitell, que conformen una columna i dues peces de pedra calcària, una base i un fust helicoidal, que havien de conformar una altra columna, totes dues destinades a la construcció de l’església de la Colònia Güell.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, que té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.